X
تبلیغات
همه چیز درباره طیور

همه چیز درباره طیور
بیماریها

یکی از بیماریهایی که در دو دهه اخیر خسارات زیادی به مرغداران وارد کرده است بیماری آسیت می باشد. این بیماری بیشتر ماهیت مدیریت ضعیف دارد یعنی در صورتیکه محیط نامساعد باشد و تغذیه طیور با استفاده از فرمول غذایی نامتناسب صورت گیرد. امکان بروز آن بیشتر می شود. در گذشته سرعت رشد به گونه ای که امروزه مد نظر قرار دارد مورد توجه نبود و با ریختن تعداد جوجه کمتر در سالن مرغداری از بسیاری از عوارض تراکم جلوگیری می شد.

با بوجود آمدن مرغداریهای زیاد در اطراف شهرها و عدم توجه به مقررات پرورش طیور بر اساس قواعد و قوانین موجود همراه با تهیه فرمول های غذایی با انرژی بالا بمنظور بوجود آوردن سرعت رشد و ضریب تبدیل غذا به گوشت بالا تغییرات عمده در ساختار پرورش طیور بوجود آمد که نه تنها بیماریهایی نظیر آسیت و هیدروپریکاردیوم را بدنیال داشت بلکه همین تراکم مرغداریها و عدم توجه به اصول بهداشت طیور در واحدهای مرغداری در انتشار بیماریهای واگیر نیز نقش عمده پیدا کرد بطوریکه امروزه بسیاری از بیماریهای شایعه را بایستی در عدم کفایت مدیریت واحدهای مرغداری و اشکالات بهداشتی مرغداریها جستجو کرد
ادامه مطلب
[ سه شنبه هفتم آبان 1392 ] [ 12:15 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
عرضه سندرم مرگ ناگهاني كه از آن به عنوان سكته ياد مي شود تلفات ۵/۰ تا ۵ درصد در واحد هاي پرورش مرغ گوشتي دارد . 

تشخیص

بدن در وضعیت خوب با لوله گوارش پر و بدون هیچ علامت و گاهي خلط در ريه ها ديده مي شود . وجود لخته هاي خون در دهليز ها نيز گاهي مشاهده مي گردد . كيسه صفرا خالي و ماهيچه هاي سينه و ران رنگ پريده اند .  
گاهي خون در ريه ها و ادم عمومي نيز ديده مي شود .

اين ادم از حالت مایع کف آلود در برونش ها تا مایعی که فضاهای حفره پشتی سینه را پر میکند متغییر است . البته 25 درصد جوجه ها ششهای طبیعی دارند .
ادامه مطلب
[ سه شنبه سوم اردیبهشت 1392 ] [ 23:0 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

ویتامین های محلول در آب :

این گروه ازویتامین ها شامل ویتامین های گروه- B ویتامین C

ویتامین های گروه Bشامل :

ویتامین B1 (تیامین ):

این ویتامین برای تشکیل شدن چربی از مواد هیدروکربنه لازم است ،ضدورم عصبی است که در کمبود آن تورم سرتاسری اعصاب را خواهیم داشت . در غذاهای طبیعی بخصوص برگ سبز ،غلات ،شیر ،فندق ،عدس وگوشت وجود داردولی حرارت باعث از بین رفتن آن می شود .سویا وماهی خام ضد این ویتامین هستند واز جذب آن ممانعت می کنند .

ویتامین  B2(ریبوفلاوین ):

در متابولیسم کربوهیدراتها نقش دارد.در جگر،ماهی ،شیر ویونجه وجود دارد.

ویتامینB12:

در خون سازی نقش دارد.این ویتامین در گوشت ،تخم مرغ ،جگر وماهی وجود دارد.

ویتامین C(اسید اسکوربیک ):

این ویتامین به نور وحرارت حساس است ،در رشد،تولید تخم مرغ وقدرت باروری خروس ها نقش دارد.در سبزیجات بخصوص جعفری ومرکبات به میزان زیاد یافت می شود .

ویتامین های محلول در چربی :

شامل ویتامین K، E، D،A

ویتامین A:

این ویتامین بصورت کاروتن در بافت های گیاهی ودرزرده تخم مرغ ،شیر ،جگر،ذرت ،برگ سبز،یونجه وهویج وجود دارد.جهت حفظ ونگهداری پوست ،مخاطات ،بینایی ،نطفه داری ،رشد استخوانها ورشد بدن نقش دارد.در غذاهای کهنه مقدار ویتامین Aکمتر است .

ویتامین D:

این ویتامین در زیرپوست تحت تأثیرنور خورشید ساخته می شود .نقش این ویتامین در تنظیم متابولیسم کلسیم وفسفر،در استخوان سازی وتشکیل پوسته تخم مرغ  است .بطوری که در کمبود آن ویا کمبود کلسیم وفسفر،مرغ لمبه گذاری می کند.منابع ویتامین Dعبارتند از :یونجه ،روغن ماهی ،کبد ماهی ،زرده تخم مرغ

ویتامین E:

نقش ویتامین Eعلاوه برسیستم عصبی درامر تولید مثل ونطفه داری وباروری می باشد.این ویتامین در حبوبات ،جوانه غلات ،یونجه سبز ویولاف وجود دارد.

ویتامین K :

عامل انعقاد خون است .در گیاهان سبز بخصوص یونجه سبز ،پودر ماهی ،گوشت ،شیر وتخم مرغ وجود دارد.

تذکر :

در پرورش مرغ نقش مدیریت بسیار مهم است .رعایت مسائل قرنطینه ،بهداشت ،حمل ونقل ،رفت وآمد افراد،نظارت برسلامتی مرغ ها ،کنترل تولیدو..... بسیار مهم است .تهیه جیره مناسب برای سنین مختلف (رشد ،تولید ،کرچ شدن ،تولک رفتن )باید مد نظر یک مدیر خوب باشد که در اینجا مجال پرداختن به این مسائل نیست .

در پایان سه نمونه جیره برای سنین مختلف آورده می شود.

جیره غذایی جوجه های تخمی خانگی از سن 4روزگی تا 3هفتگی


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و هفتم فروردین 1392 ] [ 18:0 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

پروتئین ها :

پروتئین ها برای رشد ،تولید ومتابولیسم بدن ضروریست .زیادی آن دربدن (بویژه ازت )باعث اورمی ونقرس می شود.پروتئین ها به پروتئینهای گیاهی وحیوانی تقسیم می شوند.

پروتئین های گیاهی :

پروتئین های گیاهی شامل کنجاله سویا ،کنجاله پنبه دانه ،کنجاله کنجد ،کنجاله آفتابگردان ،پودر یونجه ،سبزیجات وغلات می شود.

کنجاله سویا :

کنجاله سویا منبع پروتئین خوبی است وبه میزان بالا در جیره طیور استفاده می شود ودارای ویتامین B،کلسیم ،فسفر ،سدیم ،کلر وپتاسیم می باشد وموجب رشد سریع می شود.

کنجاله پنبه دانه :

کنجاله پنبه دانه مرغوب زرد خوش رنگ والیاف پنبه کمی دارد وتازه آن بهتر است. چون کنجاله پنبه دانه ماده سمی گوسیپول داردمقدار مصرف آن کم است .

کنجاله کنجد :

کنجاله کنجد دارای کلسیم زیاد بوده وچون چربی داردانرژی زا بوده  ودارای متیونین نیزمی باشد.

کنجاله آفتابگردان :

برای رشد پرها مناسب است .کنجاله ای که از دانه آفتابگردان بدست می آید بدلیل سلولز زیاد برای طیور قابل هضم نیست ولی کنجاله مغز دانه آفتابگردان شیرین وخوشمزه بوده ودر جیره طیور استفاده می شود.

یونجه سبز :

یونجه تازه دارای پروتئین گیاهی خوبی است ودارای کلسیم زیادوویتامین ها بویژه ویتامینAمی باشد.ولی یونجه ای که در آفتاب خشک شده باشدویتامین Aکمی داردولی ویتامینDزیادتری دارد .هر چه مقدار برگ یونجه زیادتر باشد پروتئین بیشتر،کلسیم بیشتروفیبر کمتری دارد.یونجه باعث زرد شدن پوست بدن ،ساق پا وزرده تخم مرغ می شود ولی عیب یونجه آن است که بدلیل داشتن ماده ساپونین باعث همولیتیک (لیزه شدن گلبولهای قرمز)می شود. لذا به میزان 5 %در جیره استفاده می شود.


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و هفتم فروردین 1392 ] [ 17:51 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

اسهال سفید جوجه ها یا پولوروم

عامل این بیماری میکروب سالمونلا پولوروم می باشد که نسبت به سرما، نورآفتاب و مواد ضدعفونی کننده مقاوم است . جوجه ها و بوقلمون ها بخصوص در سنین جوانی حساس هستند و دچار اسهال سفید می شوند وپرند گان بهبود یافته  ناقلین بیماری هستند .

نحوه انتقال بیماری :

از مرغ به تخم مرغ واز تخم مرغ به جوجه واز جوجه به مرغ ،پس برای ریشه کنی بیماری باید این چرخه قطع شود .ماشینهای جوجه کشی آلوده ،لوازم ، آب ودان سالن های آلوده ، طیور ناقل که از بیماری شفا یافته اند همه عوامل انتقال بیماری هستند .

علائم بیماری :

مرگ ومیردر سنین یک تا دو هفتگی ، افسردگی ،سرما خوردگی ،عطسه ، اسهال سفید گچی شکل که گاهی در اثر کم خوراکی سبز رنگ می شود .

در کالبدگشایی علائم زیر مشهود است :

نقاط نکروز در قلب ،ریه وکبد – زرده جذب نشده ، اتساع سکوم ، وجود اسهال سفید وپنیری شکل در روده . 

توجه : طیور شفا یافته از بیماری میکروب را در تخمدان خود نگه داشته واز طریق تخم به جوجه ها منتقل می کنند . پس در استفاده از تخم نطفه دار دقت کنید .


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و هفتم فروردین 1392 ] [ 8:12 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

مرغ مادرمصنوعی :

بعد از توقف 24ساعته جوجه ها در ستری آنها را زیر مرغ مادر مصنوعی منتقل می کنیم .مادر مصنوعی را می شود اینطور طراحی کرد که به شکل ظرفی مقعر به قطر یک متر با دیواره 30سانتیمتر که درون آن چند لامپ 100وات تعبیه شده باشد .قسمتی از اتاق بسته به تعداد جوجه ها به شکل فضای گرد توسط فیبر در می آوریم ومادر مصنوعی را در وسط آن در ارتفاع 35-30سانتی مستقر می کنیم .دمای مادر مصنوعی باید35-34درجه باشدودمای اتاق 28درجه باشد.دمای مادر در هفته اول بتدریج به 32ودمای اتاق به 26درجه می رسد دمای مادر هر هفته 3درجه کاهش می یابد تابه 17درجه برسد.دمای اتاق هر هفته 1.5درجه کاهش می یابد تا به 17درجه برسدوسپس دیگر نیازی به مادر مصنوعی نیست وتا100روزگی در روی بستردر مرغدان می ماند وسپس می توان آنها را داخل قفس انتقال داده ویا روی بستر پرورش داد که انتقال به قفس مزایای خاص خود را دارد .اگر جوجه ها در زیر مادر پناه آورده وروی هم ریخته اند دمای اتاق پایین است واگر در اطراف اتاق جمع شده اند دمای مادر زیاد است .با نصب دماسنج در فاصله 17سانتی کف دما را تنظیم کنید.جهت تنظیم اتوماتیک دما از ترموستات استفاده کنید.در 48ساعت اولیه به جوجه ها مخلوط آرد ذرت وشیر وآب تازه بدهید وکمی مولتی ویتامین به آب اضافه کنید.


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و هفتم فروردین 1392 ] [ 8:3 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

با اینكه بیش از ۸۵ سال از اولین گزارش بیماری مارك می گذرد. هنوز این بیماری از جمله مشكلات صنعت مرغداری در اغلب كشورها می باشد. این بیماری تمام ماكیان را مبتلا می سازد و عامل ویروسی دارد. از ویژگی های این بیماری فلج پاها و بال ها است كه در شكل حاد بیماری همراه با تومور غدد تناسلی، ماهیچه ها، پوست و سایر اندام های استثنایی می باشد. عفونت در این بیماری در چند هفته اول زندگی از راه دستگاه تنفس كه تنها راه انتقال بیماری است ایجاد می شود. ویروس بیماری در اندام هایی مثل طحال و تیموس منتشر می گردد كه موجب تضعیف سیستم ایمنی پرنده می گردد كه این امر عواقب جدی به همراه دارد كه از خود عوارض بیماری مارك مهمتر می باشد. زیرا موجب افزایش حساسیت به بیماری های دیگر و عمل نكردن واكسن های بعدی خواهد شد. ویروس این بیماری در شرایط خشك ماهها زنده می ماند و دمای زیر صفر را به خوبی تحمل می كند این ویروس تقریباً در تمام دوره زندگی پرندگانی كه پس از ابتلا به بیماری جان سالم بدر برده اند و همچنین از پرندگان واكسینه شده از راه اپی تلیوم فولیكولهای پر دفع می شود. عمده ترین روش انتقال این ویروس از طریق هوا می باشد. البته لازم به ذكر است كه ویروس بیماری مارك از طریق تخم مرغ منتقل نمی شود.


ادامه مطلب
[ جمعه سوم آذر 1391 ] [ 11:39 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

یک بیماری تب دار حاد (گاهی مزمن) است که در سراسر جهان اتفاق می افتد. شایع ترین مخزن این بیماری زنوئوزیس( مشترک بین دام و انسان) گاو، گوسفند و بزها هستند. این حیوانات وقتی که آلوده می شوند ارگانیسم مقاوم به خشکی را در ادرار، مدفوع، شیر و خصوصاً در بقایای زایمانی این حیوانات (جفت و سایر ترشحات) دفع می کنند. جفت عفونی گوسفند حاوی ۱۰ میلیارد ارگانیسم در هر گرم جفت است. انسان ها از طریق تنفس ذرّات معلّق (آئروسل) آلوده به این ارگانیسم، آلوده شده و پس از دوره کمون ۲۰ روزه (بین ۱۴ تا ۳۹ روز) به سردرد شدید، تب، لرز، خستگی و دردبدن مبتلا می شوند (شبیه یک آنفلوانزا). سایر علائم و شکایات به ارگانی که مبتلا می شود بستگی دارد. بر خلاف سایر عفونت های ریکتزیایی راش در تب Q حاد بندرت رخ می دهد. راش در تب Q مزمن (آندوکاردیت) در واقع همان پورپورای برجسته در ارتباط با واسکولیت کمپلکس اتوایمیون است.


ادامه مطلب
[ پنجشنبه پانزدهم دی 1390 ] [ 18:21 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

-24ساعت قبل از ورود جوجه ها سالن از لحاظ خروج گاز فرمالین وکارکرد هیتر برسی شود.قبل از ورود جوجه ها .مولتی ویتامین +الکترولیت درابخوریها توزیع شود تاقبل از ورود جوجه ها اب گرم تر شود.

- حتمآاز رول های کاغذی {chick paper } به همراه سینی جهت دانخوری در 3روز اول استفاده شود. رولها باید 25 درصد سطح را بپوشانید واز سینی های دانخوری به ازای هر 100 پرنده یک عدد نیز استفاده شود. بایستی بعد از حذف رولها  از سینی های دانخوری  اضافی جوجه استفاده شود.

 


ادامه مطلب
[ شنبه چهاردهم آبان 1390 ] [ 17:15 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
به ارث بردن توان توليد والدين تصوير ژنتيكي پيچيده اي دارد و اين بدان علت است كه توليد تخم مرغ حاصل اثر چندين صفت ژنتيكي جداي از هم مي باشد كه با هم عمل مي نمايند و باعث مي شوند كه پرنده در يك دوره معين تعداد مشخصي تخم مرغ توليد نمايد . از بين فاكتورهاي متعدد پنج فاكتور را ذيلا" توضيح مي دهيم :
ادامه مطلب
[ پنجشنبه دوازدهم آبان 1390 ] [ 18:41 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

مقدمه: بخش اعظم فسفر موجود در مواد خوراکی با منشاء گیاهی  مخصوصاً در دانه غلات به صورت متصل به اسید فیتیک است که اصطلا حا فسفر فیتاتی نامیده می شود.

فسفرفیتاتی در دانه غلات و بقولات به ترتیب 50تا 75 در صد کل فسفر موجود در دانه را بخود اختصاص میدهد. فیتات با تشکیل کمپلکس نا محلول بامواد معدنی همانند نیکل، کبالت،منگنز،آهن و روی در جذب آنها ایجاد اختلال نموده و موجب کمبود آنها در انسان و دام و افزایش دفع آنها در مدفوع می شود.

از طرف دیگر پایین بودن قابلیت دسترسی فسفر موجود در منابع گیاهی علاوه  بر افزایش نیلز به استفاده از منابع فسفر غیر آلی از طریق تجمع در خاکهای زراعی،شسته شدن از طریق زه آبها و عوامل فرساینده شدید خاک،وارد آبهای سطحی شده و موجب افزایش الودگی آب رودخانه ها، جویبارها و در یاچه ها میشود.مطالعات انجام گرفته بیانگر این است که میزان دفع فسفر در مدفوع خوک و طیور بیشتر از فسفر موجود در مدفوع سایر دامها می باشد،که این خود موجب افزایش حساسیت در ارتباط با آلودگی های زیست محیطی دفع فضولات خوک و طیور  شده است.

با توجه به مطالب ذکر شده و بالا بودن قیمت نسبی منابع غیر آلی فسفر در مقایسه با منابع کلسیم جیره مطالعات زیادی جهت بررسی راهکارهای کاهش دفع فسفر از طریق مدفوع انجام گرفته است که می توان به مواردی همانند کاهش سطح فسفر خوراک، استفاده از برنامه تغذیه مرحله ای فسفر، پرورش جداگانه جنس نر و ماده، تنظیم جیره بر اساس فسفر قابل دسترس بجای فسفر کل و اخیراًاستفاده از آنزیم فیتاز اشاره نمود.

پس از آزمایشاتی در قرن 18 که موجب  روشن شدن  نقش کلسیم و فسفر در ساخت و نگهداری استخوانها در بدن گردید نشان داده شد که کمبود این عناصر میتواند به میزان زیادی عملکرد تولیدی انواع دامها و طیور را تحت تاثیر قرار دهند.

اگرچه فسفر به میزان زیادتر از کلسیم در منابع خوراکی مورد استفاده طیوروجود  دارد،ولی متاسفانه بخش اعظم فسفر موجود در منابع گیاهی بدلیل اتصال به اسید فیتیک، جهت طیور غیر قابل استفاده می باشد. از طرف دیگر منابع معدنی فسفری توسط طیور بدون اشکال نبوده و حتماًقبل از مصرف مصرف بایستی مورد عمل آوری شیمیایی خاص قرار بگیرند. که این موجب افزایش هزینه های تهیه این منابع می گردد.

 


ادامه مطلب
[ پنجشنبه بیست و هشتم مهر 1390 ] [ 17:58 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

آنزیمها،پروتئینهایی هستند که در واکنشهای شیمیایی بدن به عنوان کاتالیزور عمل می کنند و موجب انجام و سرعت بخشیدن به این واکنشها می شوند . عمکرد اصلی آنها در روده پرندگان عبارت از هیدرولیز است که مولکولهای بزرگ را به انواع کوچکتر قابل استفاده برای پرندگان می شکنند . نشاسته یکی از حاملهای مهم انرژی در گیاهان می باشد . سیستم آنزیمی پرندگان بطور معمول این مولکولها را به قندهای ساده ای می شکند که بعداً جذب می شوند . پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) نقش ساختمانی دارند و در دیواره سلولهای گیاهی یافت می گردند . این گونه پلی ساکاریدها قابل هضم برای پرندگان نیستند و می توانند در هضم دیگر مواد مغذی موجود در جیره مداخله کنند . آنزیمها را می توان برای شکستن پلی ساکاریدهای دیواره سلولی مورد استفاده قرار داد تا آنها را به مولکولهای با وزن مولکولی کمتر تقسیم کرده و عمل جذب را برای پرندگان میسر سازند .
آنزیمها می توانند بصورت اختصاصی در مورد غلات عمل کنند و البته در دامنه دما،رطوبت و pH مناسبی فعالیت می کنند . طیور نه تنها،توانایی هضم فیبرو پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای را ندارند بلکه فاقد آنزیمهای ضروری برای شکستن این مولکولهای بزرگ پیچیده نیز هستند .


ادامه مطلب
[ پنجشنبه بیست و هشتم مهر 1390 ] [ 17:55 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

تهيه غذاي طيور يكي از مهمترين بخش هاي هزينه اي را به خود اختصاص مي دهد . قسمت اصلي اين غذا غلات مي باشند. با وجود اين كه ذرت داراي ميزان قابل توجهي پلي ساكاريد غير نشاسته اي (NSP) محلول است ، ولي ماده غذايي ايده آلي است كه قابليت زيادي در جيره مرغ دارد . ديگر غلات نيز داراي مقدار زيادي (NSP) مي باشند كه باعث كاهش و محدوديت آنها در جيره مي شوند . تحقيقات نشان مي‌دهد كه ميزان (NSP) مواد خام مورد نظر همراه با آنزيم هاي ميكروبي كاهش يافته و كيفيت غذا بهبود مي يابد. بعضي از غلات به علت داشتن (NSP) كه منجر به افزايش اثرات منفي و ناسازگاري در پرندگان مي شوند ، در جيره طيور كمتر استفاده مي شوند . جو يكي از ابتدايي ترين مثال هاست . به كاربردن بيش از ۱۰ درصد جو در جيره طيور ، سبب چسبندگي و رطوبت مدفوع و از طرفي كاهش رشد مي شود. اين اثرات منفي جو در نتيجه ويسكوزيته بالاي محلول (NSP) (بتاگلوكان) ديواره سلولي دانه جو مي باشد. اما افزودن آنزيم ميكروبي به غذاي حاوي جو باعث كاهش (NSP) و بهبود خصوصيات ظاهري و قابليت استفاده و هضم غذا مي شود. عمده تركيب جيره مرغ از مواد گياهي ، غلات و پروتئين هاي گياهي به انضمام مقدار كمي از پروتيئن هاي حيواني است . از آنجايي كه مرغ يك پرنده تك معده اي است ، همه اين تركيبات قابل هضم و استفاده نيستند ولي با افرودن آنزيم هاي خارجي به غذا اكثر آنها قابلیت استفاده و هضم پيدا مي كنند . انرژي بسياري از غلات به علت ذخيره شدن به صورت (NSP) براي حيوانات تك معده اي قابليت هضم نداشته اما بعضي از تركيبات کربوهیدراتی باعث آزاد شدن (NSP) ذخيره اي مي شوند كه در دسترس پرندگان قرار مي گيرند. ضمناً حذف (NSP) باعث آزاد شدن نشاسته و پروتئين از ساختمان سلولي غلات مي شود كه در نتيجه انرژي متابوليسمي و پروتئين قابل استفاده ، افزايش قابل توجهي مي يابد. در بعضي از غلات ميزان قابل توجهي (NSP) محلول وجود داشته كه در حيوانات تك معده اي باعث افزايش ويسكوزيته و كاهش هضم در روده كوچك مي شود . افزودن آنزيم هاي ميكروبي باعث كاهش ميزان (NSP) و در نتيجه كاهش ويسكوزيته روده و افزايش قابليت استفاده از غذا مي گردد. همچنين بعضي از منابع پروتئين گياهي نيز داراي (NSP) مي باشند. با به كار بردن تركيب صحيح كربوهيدرات ها و نگهداري مناسب آن ها براي منابع پروتئين گياهي ، انرژي متابوليسمي و پروتيئن قابل استفاده افزايش مي يابد. براي همه غلات و پروتيئن هاي گياهي افزودن آنزيم هاي خارجي، قابلیت استفاده غذا را نسبت به قبل از استفاده از آنزیم افزايش مي دهد ، اما براي غذاهاي اصلي و با كيفيت بهتر ، اين افزايش كمتر است. پس در مجموع يك پيشرفت قابل انتظار در نتيجه وارد كردن آنزيم هاي خارجي به غذا مي توان انتظار داشت. تقريبا در همه منابع گياهي كه به عنوان غذاي حيوانات استفاده مي شوند، يك بخش مهمي از فسفر معدني به شكل اسيد فايتيك ، ذخيره شده كه براي حيوانات تك معده اي قابل استفاده نمي باشد. با اضافه كردن آنزیم فيتاز قسمتي از اين پيوندهاي فسفري شكسته و ممكن است تا ۳۰ درصد سطح فسفر مورد نياز جيره را كاهش دهد . به طور كلي طيفي از آنزيم هاي ميكروبي بر روي ديواره سلول هاي گياهي ، اسيد فايتيك و مواد غذايي چون نشاسته و پروتيئن مؤثر مي باشد كه به موجب آن قابليت استفاده و هضم غذا افزايش يافته و مواد دفعي حاصله كاهش مي يابد . با وجود آن كه آنزيم ها بر روي تركيبات غذايي اثر مي كنند ، ولي بر روي باكتري ها روده اي اثري نداشته و مقاومتي در برابر آن نشان نمي‌دهند ، زيرا آن ها موجود زنده نبوده و هيچ رابطه اي براي رشد و قدرت زيست و يا آلودگي عفونت نشان نمي دهند. آنزيم ها تركيبات پروتئيني بوده و لذا به آساني و با توجه به شرايط موجود زنده ، غلظت آن ها تغيير پيدا مي كند . آنزيم هاي درون ريز در هضم تركيبات غذايي نقش اصلي داشته ولي آنزيم هاي خارجي كه به طور مستقيم به غذا اضافه مي شوند ، نقش مكملي را براي هضم طبيعي آنزيم هاي درون ريز دارند، زيرا آنزيم‌هاي خارجي فعاليتشان را روي مواد غذايي خام موجود در اندام گوارشي انجام مي دهند. افزودن آنزيم هاي خارجي به غذاي حيوانات بيانگر افزايش سيستم هضم آنزيمي پرندگان مي باشد.

[ پنجشنبه بیست و هشتم مهر 1390 ] [ 17:54 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

مزایای مصرف پری بیوتیک میتو ژاپن در طیور

 1.  افزايش وزن نيمچه هاي گوشتي  بين 100 الي 250 گرم

2.  كاهش شديد عفونت هاي بند ناف و كيسه زرده

3.  پیشگیری از بیماریهای عفونی مانند سالمونلا و اکولای

4.  افزایش وزن بیشتر با مصرف خوراک کمتر

5.  افزایش جذب انرژی و پروتئین

افزايش 50 الي 100 كيلوكالري انرژي قابل متابوليسم بر هر كيلوگرم جيره و افزايش 5/0 الي 75/0 درصد پروتئين بر هر كيلوگرم جيره

 


ادامه مطلب
[ دوشنبه چهارم مهر 1390 ] [ 19:5 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

دانشمندان ناسا آزمایشی انجام دادند که تائید می‌کند هواپیماها قادرند با مصرف چربی مرغ به عنوان سوخت پرواز کنند

تاکنون به شباهت مرغ و هواپیما فکر کرده‌اید؟ مرغ بال دارد اما پرواز نمی‌کند درحالیکه هواپیماها هم بال دارند و هم پرواز می‌کنند.

به تازگی دانشمندان ناسا آزمایشی را انجام داده‌اند که به یک موتور هواپیمای Dc-۸ اجازه داد با چربی مرغ حرکت کند.

در این آزمایش که در "مرکز تحقیقات پرواز درایدن" در کالیفرنیا انجام شد ناسا سوخت به دست آمده از چربی مرغ و گوساله را امتحان کرد.

در این آزمایش که Aafex (آزمایش نوع دیگری از سوخت هواپیماها) نام دارد کارشناسان کارایی این سوخت را در زمانی که مستقیماً بر روی موتور هواپیما عمل می‌کند بررسی و گازهای تخلیه شده از موتور را به منظور تجزیه شیمیایی آلاینده‌های احتمالی آزمایش کردند.

به نظر می‌رسد نتایج این آزمایشات ایده استفاده از سوخت‌های زیستی به جای سوخت‌های فسیلی موتور جت را تائید کرده است.

"رابن دل رزاریو"، مدیر پروژه "هواپیمای بال ثابت داخل صوت" ناسا در این خصوص توضیح داد: "این سوخت‌های زیستی واقعا تمیز هستند و میزان بسیار کمی از مواد آلاینده را وارد اتمسفر می‌کنند. به ویژه میزان تولید اکسیدهای نیتروژن این سوخت‌ها بسیار ناچیز است."


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390 ] [ 19:30 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

1- اگر از سيستم گاز جهت سيستم گرمايش سالن استفاده مي نماييد به نكات ذيل توجه نماييد:

 

الف) به هيچ وجه رگلاتورهاي مخزن گاز را خودتان تنظيم نكنيد و از شركت گاز براي كنترل رگلاتورها كمك بخواهيد.

 ب) قبل از شروع دوره پرورش، هر دستگاهي را جهت نشت گاز کنترل نماييد.

 ج) براي کنترل نشت گاز، از محلول آب و صابون استفاده نماييد. هيچ گاه نشت گاز را با شعله آزمایش نكنيد.

 د) فشار گاز لازم را براي بهينه عمل نمودن وسايل گاز سوز تنظيم كنيد.

 

 


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390 ] [ 10:41 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

ویتامین A

ویتامین A  معروف به رتینول از نظر شیمیایی یک الکل منوهیدریک غیراشباع می باشد. محل اصلی جذب ویتامین A در مخاط ابتدای روده باریک می باشد. شکل فعال فیزیولوژیکی ویتامین A به وسیله پروتئین ناقل ویژه ای که اصطلاحا" (( پروتئین متصل شونده با رتینول )) نام دارد از کبد جابجا می گردد. بیش از 95 درصد ویتامین A  در کبد و مقدار کمی از آن در بافت های چربی ، ریه و کلیه ها ذخیره می شوند. همچنین رتینول درکبد کنژوگه شده و از طریق صفرا دفع می شود. از جمله فعالیت های متابولیسمی که ویتامین A  در آن نقش دارد می توان به بینایی ، تولید مثل ، حفظ غشاهای مخاطی ، نقش کوآنزیمی و هورمونی ، سنترموکوپلی ساکاریدها ، رشد استخوان ، سنتر کورتیکوستروئیدها ، تنظیم فشار مایع مغزی نخاعی ، فیزیولوژی غده تیروئید و نقش در متابولیسم مواد اشاره نمود.


ادامه مطلب
[ سه شنبه بیست و نهم شهریور 1390 ] [ 10:34 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
[ پنجشنبه سوم شهریور 1390 ] [ 19:0 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
 

مطالب موجود در اين بخش خلاصه اي از مطالب موجود در كتب و سايتهاي اينترنتي در زمينه پرورش و شناخت كاسكو ها ميباشد كه در جهت سهولت براي مطالعه و آشنايي بيشتر علاقمندان در اين بخش گردآوري شده است. در صورت تمايل به غني تر كردن مطالب موجود ميتوانيد دانستنيها و متون موجود خود را در مورد كاسكو و طوطي ها ، به ايميل سايت ارسال نموده تا به اين بخش اضافه شوند

 

kasko


ادامه مطلب
[ پنجشنبه سوم شهریور 1390 ] [ 12:4 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
خوراکهای مورد نیاز در تغذیه طیور از موادی مغذی تشکیل شده که پس از جذب و ورود به خون هر یک به طریقی در اعمال حیاتی بدن حیوان نقش ایفا می کنند .مواد مغذی به طور کلی شامل کربوهیدراتها و چربیها ، پروتئین ها ، مواد معدنی ، ویتامین ها ، آب و ترکیبات اضافی می باشند. پروتئین ها از واحدهایی بنام اسید آمینه تشکیل شده اند و حدود 20 درصد وزن یک مرغ و 5/12 درصد وزن تخم مرغ از آنها ترکیب یافته است. بعضی اسیدهای آمینه به واسطه انتقال گروه آمینی ازاسیدهای آمینه دیگر بوجود می آیند . ولی تعدادی تحت عنوان اسیدهای آمینه ضروری به اندازه کافی در بدن حیوان ساخته نمی شوند این دسته اسیدهای آمینه عبارتنداز : آرژنین ، متیونین ، لوسین ، ایزولوسین ، گلوتامین ، هستیدین ، فنیل آلانین ، لیزین ، تریپتوفان ، تره ئونین و والین . در تعادل جیره بیشتر به پنج اسید آمینه آرژنین ، تریپتوفان ، لیزین ، متیونین ، و سیستین را ملاک قرار می دهند . اصولا پروتئین ها شامل : دو منبع گیاهی و حیوانی است که بسته به خصوصیات ذکر شده می توان به نسبت از ترکیب آنها استفاده نمود . معمولا فرآورده های با منشا حیوانی توازن اسید آمینه بهتری دارند و قادرند مواد معدنی ضروری و ویتامین ها را تامین کنند. در حال حاضر در تهیه خوراک طیور استفاده از مکملهای پروتئینی حیوانی کمتر از سابق است . از جمله مهمترین منابع پروتئینی حیوانی می توان از پودر ماهی ، پودر گوشت ، پودر خون ، پودر شیر ، پودر گوشت استخوان دار پودر پر ، پودر کشک ، اب پنیر خشک شده ، باقی مانده کشتارگاههای طیور و مواد محلول ماهی را نام برد. امروزه با توجه به مشکلات تهیه مواد غذای سرشار از پروتئین از منابع حیوانی سعی شده ازمکملهای پروتئینی نباتی که بیشتر فرآورده های فرعی کنجاله دانه های روغنی هستند این مساله را حل نمایند پروتئین های نباتی از لحاظ توازن اسیدهای آمینه ، منابع فقیرتری هستند از جمله مهمترین منابع پروتئین های نباتی می توان به غلات تقطیر شده خشک ، کنجاله سویا ، کنجاله پنبه دانه ، کنجاله بذرک ، کنجاله کلزا ، کنجاله گلرنگ ، کنجاله کنجد ، دانه باقلا و .... اشاره نمود. از میان آن دسته پروتئین های نباتی که به طور معمول در مناطقی که کشت پنبه صورت می گیرد، استفاده می شوند کنجاله پنبه دانه اهمیت بیشتری از نظر اسید آمینه لیزین دارد. ولی در مجموع درکاربرد پروتئین های نباتی باید میزان و نوع اسیدهای آمینه و نیز مواد سمی موجود در آن برآورده شود. تازمانی که از هر مکمل جدید تاریخچه مصرف مناسبی در دسترس نیست قبل از استفاده در جیره می بایست به دقت مورد بررسی قرارگیرد.



ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوم شهریور 1390 ] [ 14:21 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

عمده ی جراحی های روده شامل کولوستومی و ایلئوستومی است. کولوستومی عبارت است از عمل جراحی بر روی روده ی بزرگ که طی آن قسمتی از کولون ( روده ی بزرگ ) در جدار شکم تعبیه می شود و ایلئوستومی نیز به اعمال جراحی جهت ایجاد استومی ( دهانه ) در قسمت ایلئوم ( انتهای روده ی باریک )


ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوم شهریور 1390 ] [ 11:52 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
[ چهارشنبه دوم شهریور 1390 ] [ 11:48 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

شترمرغ نیز مانند حیوانات دیگر در معرض بیماریها و عفونتهای مختلفی میباشد .جهت مدیریت صحیح گله های شتر مرغ که از اهمیت حیاتی در این صنعت برخوردار است بایستی به نکات ذیل توجه نمود . ـ حداکثر حصارکشی مطلوب جهت کاهش خطرات ناشی از صدمات و شکستگی استخوانها ـ ایجاد استانداردهای بالایی بهداشتی ، پائین نگهداشتن آلودگیهای باکترهایی مانند کلستریدیا و هیستوموناس که منجر به آنژیت می شوند. ـ تهیه جیره های غذایی صحیح ـ تهیه جایگاه نگهداری خشک ، بدون کوران هوا و یخبندان در زمستان ، بالابردن انطباق پذیری طبیعی و مقاومت طیور گزارشات مربوط شترمرغها در باغ و حشها بندرت در پرورش صنعتی شترمرغ کاربرد دارند.


ادامه مطلب
[ پنجشنبه بیستم مرداد 1390 ] [ 19:55 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

چکیده
شیر منبع مناسبی برای جداسازی مقادیر کافی از یک سری آنزیم ها نظیر فسفاتاز قلیایی و لاکتوپراکسیداز و بررسی خواص آن ها و مقایسه با آنزیم های مشابه از سایر منابع می باشد.به علاوه طعم ویژه و مشکلات مربوط به پایداری محصولات لبنی باعث انجام مطالعات قابل توجهی بر روی آنزیم هایی نظیر لیپاز،زانتین اکسیداز ،پروتئاز و فسفاتاز شده است.یکی دیگر از دلایل مطالعه خواص آنریم های شیر ،کاربرد بعضی از آن ها نظیر پراکسیداز ،فسفاتاز،کاتالاز،آریل استرازو گلیکوسیداز در تشخیص امراض غدد پستانی و کنترل کیفیت شیر می باشد.


واژه های کلیدی:آنزیم های شیر،فسفاتاز قلیایی ،لاکتوپراکسیداز ،زانتین اکسیداز


ادامه مطلب
[ پنجشنبه بیستم مرداد 1390 ] [ 18:29 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]

مقدمه

منابع خوراك در كشورهاي در حال توسعه به خصوص بعد از پيدايش بيماري جنون گاوي محدود شده است. بنابراين تقاضا براي كنجاله سويا به عنوان منبع اصلي پروتئين در حال افزايش است. اگر چه منابع خوراكي ديگري نيز وجود دارند اما بعلت وجود عوامل ضد تغذيه اي يا فقدان اطلاعات كافي، بطور موثر در جيره طيور استفاده نمي شوند. سياه دانه قرنها به عنوان ادويه يا گياه دارويي توسط مردم آسيا، خاورميانه، آفريقا كشت و استفاده مي شود. سياه دانه براي سلامت دستگاه تنفس، سلامت معده و روده، تنظيم عملكرد كليه و كبد، تقويت سيستم ايمني و گردش خون و براي سلامت عمومي بدن مفيد است. در طب گياهي، سياه دانه ضد فشار خون، ضد نفخ و كرم كش مي باشد. آناليز كنجاله سياه دانه ( NSM) به عنوان يك منبع پروتيني در جدول 1 نشان داده شده است. محتوي پروتئين از 87/27 تا 01/34 درصد، فيبرخام از 54/10 تا 25/14 درصد، چربي خام از 2/15 تا 27/18 درصد و خاكستر از 52/5 تا 54/9 درصد متغير است. علاوه براين، پيش بيني مي شود در آينده نزديك به دليل كاربرد آن به عنوان دانه دارويي استفاده از آن افزايش يابد. زوئيل (1996) گزارش كرد كه NSM را مي توان به طور موفقيت آميز به عنوان منبع پروتئيني در جيره بلدرچين ژاپني تا 5/13 درصد جايگزين نمود اما سطوح بالاتر آن در جيره، رشد و استفاده از خوراك را بطور منفي تحت تاثير قرار مي دهد. ممكن است آنزيم ها يك راه حل عملي براي بهبود عملكرد و مجوز كاربرد سطوح بالاتر محصولات جانبي صنعت كشاورزي در تغذيه حيوانات تك معده اي باشند (آتيا و همكاران 2003). مولتي آنزيم ها حاوي بتاگلوكاناز، آلفاآميلاز، سلولاز، پكتيناز، گزيلاناز، همي سلولاز با يا بدون آنزيم هاي پروتئاز و فايتاز بوده و مي توانند استفاده از خوراك را بهبود بخشيده و بر عوامل ضد تغذيه اي مواد خوراكي فائق آمده و سلامت دستگاه گوارش و عكس العمل سيستم ايمني را بهبود بخشند. هدف از تحقيق حاضر تعيين اثر مكمل كردن يك مخلوط آنزيمي روي عملكرد تخمگذاري و توليدمثلي بلدرچين تخمگذار تغذيه شده با جيره هايي كه تمام يا قسمتي از كنجاله سويا به وسيله NSM جايگزين شده است مي باشد.

.

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوازدهم آبان 1389 ] [ 12:19 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
واكسن بیماری مارك
در حال حاضر دو نوع واكسن مارك در ایران به مصرف می رسد :
الف)
H.V.T vaccine :
این نوع واكسن از هر پس ویروس بوقلمون و به صورت لیوفیلینره ساخته شده و مصرف آن در جوجه های تخمگذار در یكروزگی برابر دستورالعمل موسسه سازنده ضروری و اجباری است.
ب)
Rispens vaccine :
این نوع واكسن از سویه ۹۸۸
Rispens- cui و به صورت همراه با سلول كه در ازت مایع ۱۹۶ درجه سانتی گراد نگهداری می شود و در جوجه های یكروزه ما در برابر دستورالعمل موسسه سازنده به مصرف می رسد.
ـ توجه :
بنا به پیشنهاد سازمان دامپزشكی كشور واكسن دوگانه و به شكل همراه به سلول در جوجه های یكروزه مادرگوشتی و تخمگذار و جوجه یكروزه تخمگذار تجارتی در كارخانه جوجه كشی می باید مصرف شود .
ـ توجه :
۱) آمپول محتوی واكسن در واكسن های همراه با سلول باید در محلول ازت غوطه ور باشد و هیچگاه نباید گذاشت سطح ازت مایع بر اثر تبخیر كاهش پیدا نماید به نحوی كه آمپول واكسن خارج از محلول قرار گیرد .
۲) واكسن بیماری نیوكاسل
واكسن های بیماری نیوكاسل در ایران به دوشكل زیر به مصرف می رسد:
الف ) واكسن های زنده :
از دو نوع
B۱ و لاسوتا می باشند كه هر دو نوع ویروس واكسن بوده از اینرو به علت حساس بودن در حفظ و نگهداری و كاربرد آن باید دقت فراوان مبذول داشت و دقیقا برابر دستورالعمل موسسه سازنده اقدام كرد.
ب) واكسن كشته :
ویروس بكار رفته در این نوع واكسن غالبا
B۱ ، لاسوتا و ۷۴ بوده و غیر فعال می باشند . مصرف این نوع واكسن متعاقب مصرف واكسن های زنده نیوكاسل در گله های گوشتی ؤ مادر و تخم گذار تجارتی جهت افزایش و یكنواختی عیار آنتی بادی بر علیه بیماری ها بكار میرود .
● واكسن گامبورو
دو نوع واكسن گامبورو در ایران به مصرف می رسد .
الف) واكسن زنده :
ویروس بكار رفته در ساخت واكسن از نوع
Intermedate و مصرف آن در كلیه مناطق و در كلیه گله های پرورشی مرغ برابر دستورالعمل موسسه سازنده واكسن اجباری می باشد . جهت تعیین زمان مطلوب استفاده از این واكسن باید سطح ایمنی مادری ،‌میزان آلودگی منطقه و فارم و حدت ویروس بیماری زای منطقه را در نظر گرفت .
ب) واكسن كشته :
ویروس واكسن غیر فعال می باشد. مصرف این نوع واكسن در گله های مادر قبل از زمان تخمگذاری اجباری می باشد .
● واكسن بیماری برنشیت عفونی :
دو نوع واكسن برونشیت عفونی در ایران به مصرف می رسد .
الف) ویروس بكار رفته در ساخت واكسن از سویه تخفیف حدت یافته ماساچوست می باشد و به دوشكل :
۱)
Masstype- H۱۲۰strain
كه ویروس واكسن تخفیف حدت بیشتری یافته و در سنین اولیه در طیور مصرف می شود .
۲)
Masstype- H۵۲strain
كه ویروس قوی تر بوده و برای تقویت ایمنی حاصل از واكسن
H۱۲۰ در مرغان مادر و تخمگذار تجارتی مصرف می شود .
در مناطق آلوده توصیه میشود واكسیناسیون در روزهای اول به صورت اسپری با قطرات درشت و یا قطره چشمی انجام گیرد.


ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوازدهم آبان 1389 ] [ 12:15 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
این بار میخواهیم در مورد بیماری قلبی که به نام سکته در مرغداری ها مشهور شده صحبت میکنم . این عارضه حدود 5/ 0تا 5 درصد امکان تلفات در فارم ها دارد که میتوان از این مقدار تلفات کمتر کرد . که امید وارم این مقاله براتونابل تشخیص که عموما به عنوان سندرم مرگ ناگهانی مفید باشه .
مرگ غیر قابل تشخیص که عموما به عنوان سندرم مرگ ناگهانی (
sds) نام برده میشود .
تشخیص :
sds در جوجه های گوشتی وضعیتی است که جوجه ها بدون هیچ دلیل قابل تشخیص تلف میشوند سه دیدگاه کلی برای دسته بندی این جوجه ها وجود دارد
الف) بدن در وضعیت خوب با لوله گوارش پر و بدون هیچ علامت تخریبی پس از مرگ .
ب) وضعیت بدن خوب لوله گوارش پر جمع شدن خون و خلط در ریه ها و یا اندام های دیگر ، قلب بزرگ و بطن منقبظ شده ، وجود لخته های خون در دهلیز ها ، روده های متسع شده ، کیسه های صفرا خالی و ماهیچه های سینه و ران رنگ پریده .
ج)بدن در وضعیت سالم ، لوله گوارش پر ، جمع شدن خون در شش ها ، ادم عمومی در حفرههای سینه و بطنی ، کبد بزرگ و آبکی و تجمع شدید خون در ششها . ادم عمومی در حفره های سینه ای وبطنی ، کبد بزرگ و آبکی و تجمع شدید خون در دهلیز ها و بطن ها .
ادم ذکر شده از حالت مایع کف آلود در برونش ها تا مایعی که فضاهای حفره پشتی سینه را پر میکند متغییر است . البته 25 درصد جوجه ها ششهای طبیعی دارند ، ولی در مورد سایر جوجه ها ، تجمع شدید خون ، التهاب و آماس سلول تصفیه کننده موکوسی وجود دارد که این عوارض پس از مرگ حاصل میشود و جوجه های تازه تلف شده علائمی ندارند .
سن وقوع سکته : تلفات ناشی از وقوع
sdsممکن است از دو روزگی تا پایان دوره وجود داشته باشد و حداکثر تلفات در مناطق مختلف متفاوت باشد . مثلا در انگلستان و استرالیا حدکثر تلفات در مفته اول و در کانادا و اروپا هفته سوم و چهارم گزارش شده است و بعضی گزارشات تلفات را بین 21 و 27 روزگی بیان کرده اند . میزان تلفات ناشی از سکته متفاوت بوده که از 5/ تا 5 و حداکثر تا 77 درصد هم مشاهده شده .


ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوازدهم آبان 1389 ] [ 12:13 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
آنتی بیوتیک ها برای اولین بار توسط دانشمندی به نام فلمینگ در سال 1982کشف شد و از آن زمان تا کنون این دارو به عنوان ستون فقرات دارو های پزشکی و دامپزشکی به شمار می رود. اما پژوهش های جدید به اهمیت پروتئین های ایمنی یا گلوبولین ها با رمزIgs اشاره دارد که به زودی به عنوان جایگزین بسیاری از دارو های انتی بیوتیک و شیمیایی جهت درمان بیماری های انسان خواهد بود. 1 - آنتی بیوتیک ها مواد شیمیایی وسیع الطیفی هستند که بر باکتری های مفید ومضر تاثیر می گذارند، که این امر باعث تغییر در جمعیت میکروبی دستگاه گوارشی می شود.حدود 400 نوع باکتری در دستگاه گوارش وجود دارد که شامل حدود 1020 سلول باکتری است. این جمعیت بزرگ دارای وظایف مهمی به شرح ذیل می باشد: الف- مانع رسیدن باکتری های مضر به سلول های پوششی دستگاه گوارش می شوند: ب- تولید بعضی از ویتامین های گروه B مانند تیامین و بیوتین که برای سلامتی طیور مفید است برعهده ی این باکتری ها می باشد.
ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوازدهم آبان 1389 ] [ 12:12 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
در ایالات متحده چربی های مکملی که برای فرمولاسیون جیره به کار می رود به طور معمول شامل مخلوط روغن های گیاهی و چربی حیوانی با منشا پیه و گریس های رستورانی و یا روغن های هیدروژنه شده حاصل از صنایع تامین خوراک انسان  می باشد. چربی هایی   که از این طریق بدست می آید غنی از اسید های چرب اشباع ، ترانس، اسید های چرب خانواده n-6 بوده و از نقطه نظر اسید های چرب n-3 فقیر می باشد. اسید لینولئیک (18:2 n-6) و آلفا لینولنیک (18:3 n-3) به عنوان اسیدهای چرب ضروری شناخته شده اند که پیش ساز اسیدهای چرب بلند زنجیر همچون اسید آراشیدونیک و ایکوزاپنتاتنوئیک اسید می باشند. استرهای آراشیدونیک اسید و EPA می توانند از طریق دخالت انزیم فسفولیپاز A2 موبایلیزه شده و تولید اسید آراشیدونیک آزاد و EPA آزاد نمایند. که این اسید های آزاد می توانند به عنوان سوبسترایی برای سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز عمل نموده و تولید ایکوزانوئیدها را بنمایند. ایکوزانوئیدهای مشتق شده از آراشیدونیک اسید یعنی پروستاگلندین E2، ترومباکسان B2 و لکوترین B4 به عنوان مواد حدواسط مولد التهاب شناهته شده اندو این دسته از ایکوزانوئیدها در مقایسه با ایکوزانوئیدهای مشتق از EPA ( پروستاگلندین E3، ترومباکسان B3، لکوترین B5) دارای پتانسیل و قابلیت بیشتری می باشند. توسعه استراتژی های مبتنی بر افزایش غلظت اسید های چرب n-3 در بافت ها طیور می تواند ا اکسیداسیون لیپیدها و کیفیت گوشت تولیدی در ارتباط باشد. در نتیجه استراتزِ های دیگری در راستای افزایش مقدار اسید های چرب n-3 بدون اثر بر رشد و کیفیت محصولات تولیدی باید مورد ارزیابی قرار گیرد. نقش اسید های چرب مادری ( زرده تخم مرغ) در دستکاری مقدار اسید های چرب n- موجود در بافت جوجه ها و همچنین تولید EPA در جوجه هایی که با جیره های بدون اسید های چرب خانواده n-3 پرورش داده شده اند مورد بررسی قرار گرفت. بافت قلبی در جوجه هایی که مادران شان  با سطوح بالای n-3 تغذیه شده بودند در مقایسه با جوجه هایی که مادران آنها با جیره هایی با سطوح پایین n-3  تغذیه شده بودند (در یک دوره پرورش 42 روزگی)  مقدار بالاتری از اسید های چرب بلند زنجیر از خانواده n-3   را ابقا نمودند. در این دسته از جوجه ها (هچ شده از مادرانی که سطوح بالایی از n-3  را مصرف کرده اند) مقدار تولید ایکوزانوئیدهای مولد التهاب کمتر بود. تغییر در جیره مرغان مادر از نقطه نظر سطح اسید های چرب خانواده n-3 منجر به افزایش ابقای اسید های چرب خانواده n-3  در جوجه ها و کاهش تولید ایکوزانوئیدهای مولد التهاب در طول دوره رشد می شود کهاین امر می تواند منجر به کاهش نرخ بروز ناهنجاری های متابولیکی و ناهنجاری های مرتبط با التهاب در جوجه های گوشتی شود. مقدمه:
ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوازدهم آبان 1389 ] [ 12:10 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
بطور معمول بیماری‌هی طیور براساس شدت‌شان نیز می‌توانند مورد تقسیم‌بندی قرار گیرند. بیماریهی با شدت بالا شامل آنفلونزی طیور با بیماریزیی بالا و بیماری نیوکاسل احشیی حاد(VVND) می‌باشد. نیوکاسل احشیی حاد بخصوص در گله‌هی مادر باعث مرگ و میر بالیی می‌شود. در بسیاری از کشورهی خاورمیانه ین بیماری با استفاده از ترکیب «بیوسکوریتی و وکسیناسیون» کنترل شده است. 
ادامه مطلب
[ چهارشنبه دوازدهم آبان 1389 ] [ 12:6 ] [ دکتر مهدی خلیلی علی اباد ]
درباره وبلاگ
موضوعات وب
امکانات وب